Ruoka, sauna ja Saimaa tapahtuman saunahaku herätti kiinnostusta

Kaksi miestä istuu saunan lauteilla.

Ruoka, sauna ja Saimaa tapahtumaan haki 38 saunakohdetta kahdeksasta eri kunnasta sekä yhdestä Etelä-Savon kunnasta. Kaikki kohteet hyväksyttiin mukaan. Saunakohteiden moninaisuus oli ilahduttavan runsas eli mukana on mm. rantasaunoja, savusaunoja, telttasaunoja, saunalauttoja saunavaunu, sähkösaunoja, turvesauna ja saunapaku. Saunoja on hyvin erilaisissa ympäristöissä, joka omalta osaltaan tekee jokaisesta kohteesta ainutlaatuisen.

Tapahtumaa rikastuttaa runsas ja monipuolinen ruokatarjonta. Tarjolla on paljon paikallista ruokaa ja ruoka-aineita sekä perinteistä saunaan liittyvää ruokaa. Ruokatarjonnassa ovat esillä makkarat, virvoitusjuomat, leipätuotteet, letut, leipomotuotteet ja jopa ravintoloiden lautasannokset. Tarjolla on esimerkiksi paikallisesti tuotettua makkaraa, leipää, villiyrteistä ja paikallisista marjoista tehtyjä juomia sekä järvikalasta tehtyä ruokaa. 

Osa saunakohteista on maksullisia ja osa ilmaisia. Osa kohteista taas vaatii ilmoittautumisen eli suosittelemme jokaista saunaan lähtevää tutustumaan kohteen tietoihin ja käytäntöihin.

Kaikki saunakohteet ja niiden tiedot löytyvät täältä: https://saimaageopark.fi/ruoka-sauna-ja-saimaa-tapahtuma/ 

Tapahtuman infopiste sijaitsee Etelä-Karjalan museolla (Kristiinankatu 15, 53900 Lappeenranta) ja se on tapahtumapäivänä auki klo 10-15.

Jos sinulla on kysyttävää yksittäisestä saunakohteesta, niin ole suoraan yhteydessä sinne. 

Onko sinulla kysyttävää? Ota meihin yhteyttä. 

Juha-Pekka Natunen
Vastaava tuottaja
Kulttuuritila Nuijamies ry
+35840 762 4217
jp@nuijamies.fi

Last modified: 12.6.2023