Juha Iso-Aho, Jukka Moilanen, Maria Murto, Juha-Pekka Natunen, Noora Niemi, Riina Helppi-Kurki, Katja Vehviläinen (toim.)
Tiesitkö, että kivikaudella Saimaan rannoilla syötiin pähkinöitä? Entä millaista ruokaa sai 1700-luvun lopun eteläkarjalaisessa kestikievarissa? Sauna ja makkara kuuluvat yhteen, mutta uskotko että hyvässä makkarassa mausteet ovat kuoren alla eikä päällä? Voiko retkinuotiolla valmistaa kokonaisen menun? Tässä kirjassa matkustetaan eteläkarjalaiseen ruokahistoriaan ja tarjoillaan nykypäivään sopivia versioita ruoka-annoksista, joita maakunnassa on eri aikakausina syöty.
Kirjan reseptit hakevat inspiraationsa lähellä tuotetuista aineksista.Ne houkuttelevat yhtä lailla kotikokkia kuin ammattilaistakin makumatkalle menneille vuosisadoille ja takaisin tähän päivään.
Voit lukea julkaisun tästä.
Publication in English here.
Ruokamaakunta Nyt! -hankkeessa otettuja kuvia: https://www.flickr.com/photos/humak/albums/72177720313321529/
Historiallisia kuvia ruokamaakunnasta löydät Lappeenrannan museoiden Finna-palvelusta https://lappeenrannanmuseot.finna.fi/
Ruokamaakunta Nyt! -podcastin löydät Spotifysta: https://open.spotify.com/show/5tAf8WEhAR2HSIi8OWbRAf
Joutsenolainen rieska:
Etelä-Karjala Leipämaakunta